Evita, tröja i Line


Härlig sommartröja i garnet Line från Sandnesgarn som finns till både stor och liten...

Line är ett mjukt och skönt garn med lite struktur i tvinningen och i en blandning av bomull, viscose och lin.


Tröjan Evita och Evitamini stickas på nr4½ (nr4 till resårkanter) och genomgående med babyflätor, flätor som man inte behöver en extra flätsticka för att få till.
Barntröjan har hellång ärm och damtröjan 3/4 men det är enkelt att förlänga om man vill ha hellång (lägg till 1nystan i garnåtgång isf).

Raglanskärning med knäppning, vi valde klassiska kokosknappar runda och i hjärtform men knappar är ju så kul på det viset att man kan styra vilken stil man vill få på sitt plagg.



Tex svarta knappar blir en tuff OP effekt, pastellfärgade eller blommiga knappar för en romantisk look, metall för en marin...

Trevlig söndag!
/frida


en till Virvla sjal...


Nya Noro garnet Silkgarden 4ply bad om att få bli provstickat och jag hade behov av en "bara veva på stickning" så...
Virvla, en enkel rätstickad sjal med mittmaska och med en enkel något uddig kant. 
I den förra sjalen Virvla sjalen stickades kanten i kidsilk men denna gång testade jag lingarn, YlloTylls tunna Lin, för att få lite mer tyngd. Det blev också väldigt bra och färgerna matchade ihop väldigt fint, Silkgarden 4ply nr299 med kant i rubinrött lin nr53.

2nystan silkgarden 4ply och ca 50gr lin gick åt och jag stickade på stickor nr7 och med nr5 till kanten.
Silkgarden 4ply är precis som gamla Silkgarden Sock fast nu på praktiska 50gr nystan och så är det lite ny färgskala. Flera fina färger måste jag säga! Det kommer nog behövas bli en ny kofta också...
/frida

Kofta med tappade maskor

 Jag gillar många av modellerna ur Sandnes nya katalog Line 1405 men beslöt efter lite velande att sticka upp den här koftan med tappade maskor som känns användbar och som passar både till byxor eller över en klänning. 
Vi ville testa att sticka upp modellen i YlloTylls tunna Lingarn för att se hur det skulle bli och resultatet blev bra! Ända justeringen som behövde göras var att gå ner till stickor nr3½ och att åtgången blir annorlunda.

Så mönster ur Sandnes två Line kataloger går utmärkt att sticka i lin om man skulle vilja det (vanligtvis behöver man då gå ner ½ nr på stickor) och mönster till yllotylls tunna lin går lika bra att sticka i Line (vanligtvis behöver man gå upp ½ nr på stickor).

Alltid bra att ha många mönster att kunna välja bland!
Den här koftan är asymmetrisk med ett bredare framstycke än det andra så att knäppningen kommer lite snett. Även halsringningen är olika på framstyckena för att få en ännu mer asymmetrisk look.

 Ärmarna är gjorda som holkärm dvs att man lägger upp maskor och stickar allt i ett med stycket, bra i just den här modellen för att få det snyggt med varven med tappade maskor som följer med från axel och ut på ärmen.
Vår kofta är stickad i färgen lakrits nr35 och i stl S-M och känns lagom skönt rymlig att ha på sig varma sommardagar. ca 2,5hg har gått åt till denna storlek så räknar man om metrarna kommer 3hg även räcka till den större storleken L-XL

/frida

Sommartopp i Line



För någon månad sedan fick yllotyll hem garnet Line från Sandnesgarn som är i en trevlig blandning av bomull, viscose och lin som gör det både mjukt och ger plagget fin struktur och fall.

Line stickas på nr 4 och är prisvärt med sina 39:-/nystan.
Till den här vår och sommarsäsongen har färgskalan i Line utökats med kulörer tillsammans med en ny mönsterkatalog nr1405.

Min mormor har stickat den här sommartoppen i den nya snygga blå nyansen nr6055. 
Toppen som är slätstickad med ett lättstickat hålmönster stickas i två stycken där det ökas ut för holkärm.
Den är lite ledigare i modellen, den på bil är uppstickad i stl S och då är åtgången 6nystan.
Läs mer om storlek och åtgång här 
/frida
 

Ny lintröja Emmalie


April månads gratismönster är vår nya lintröja Emmalie som är stickad i YlloTylls tunna lingarn.

Tröjan stickas i slätstickning och är helt rak men har sk tappade maskor vilket gör att den blir lite a-linje i modellen. Fint att ha olika färger på linnen/toppar under som syns igenom de tappade maskorna. 
Vår Emmalie tröja är stickad i färgen oblekt nr1 och i stl M.
Tröjan stickas med stickor nr3½ och finns i stl S-XXXL med åtgång från 3 till 6hg. 
 Mönstret medföljer gratis om du beställer i vår webbshop under april månad, handlar du i butiken? säg till i kassan så får du mönstret.

/frida

Askas Sjal


Inspirationen till denna sjal, Askas Sjal, kommer från isländska Isitex´s tröja Aska. Jag gillar idén att det tonar sig och naturgrå färger är så vackert! 6nyanser används, från mörkaste koxgrå till ljusaste vitgrå och sist naturvitt.
Mellan varje färg stickas det ett enkel hålvarv som blir en fin markering mellan varje block. 


Jag började med att sticka av resterna som blev över från tröjan men tyvärr så blev som det så ofta lätt blir att man ändå måste komplettera med mer garn så nu får jag väl sticka en sjal till eller så.
1nystan Einband av varje färg behövs alltså men då räcker det till något mer projekt!

Sjalen är assymetrisk och blir stor, roligt att drapera den på olika sätt eller bara vira den maffigt flera varv runt halsen.
Einband är väl inte det mjukaste ullgarnet direkt men jag som inte är känslig tycker det är härligt med den lite "råare" ullkänslan. 
Vill man ha ett mjukare alternativ så funkar sjalen lika bra att sticka i tex alla olika kid mohair garner, där finns det väldigt många färger att välja på så där kan man ju skapa sig en vacker färgställning i en kulör istället för grått. 


/frida