Ny tröja i lin


Här är en ny variant på den omtyckta oversize tröjan,
" nr1277 Siri, Oversized tröja med enkelt hålmönster och rätstickning" som jag fotade på Johanna i butiken.
Vi utgick från den gula i manos silkblend men bytte det mosstickade mot rätstickning för att passa bättre till lin.
Modellen är lättstickad, helt rak i sidorna och får ett fint fall som alltid med lin. Passar fint till jeans och chinos med linnen under i olika färger eller över en blommig sommarklänning.


Tröjan är stickad i den rätt så nya Rubinröda färgen nr53 i yllotylls tunna lingarn.
Den färgen gör sig bra till sommarens vita och pastelliga toner som rosa, korall, jeansblått mm.
Inom kort kommer det 4 nya färger i det tunna linet: lime/äppelgrön, korallröd, guldgul & jeansblå... håll utkik !

Åtgången är 3-4hg beroende på storlek och tröjan
stickas med nr5 så den går fort att få klar.
/frida

Nya Cotton Light!

Nu har vi fått in Garnstudios nya Cotton Light!Igår eftermiddag kom 3 hela fullpackade lådor med hela 23 nya färger. Vi i personalen var ivriga att känna på garnet eftersom Garnstudio gjort om kvalitén och dessutom ändrat spinningen på garnet. Vi blev alla positivt överraskade - jättemjuk och vackra färger!

Kvalitén är spunnen av 10 trådar vilket ger en jämn och fin stickning - Maria har redan börjat sticka på en liten provlapp här i butiken som ni kunder kan känna på=)

Nu har snart Garnstudio påskstängt vilket betyder att vi inte får hem nästa leverans förrän någon vecka efter påsk - så skynda att fynda påsklovsgarnerna !

Allt gott! /Louise

Mormorsrutesjal


Det är härligt med inspiration - den kan komma var som helst ifrån. En liten rysk docka fick sätta färgerna på den här sjalen.
Mönstret är en många kunders favoriter, perfekt om man har en del restgarn och lika enkel som en mormorsruta.

Ett nystan av vardera fem färger går åt i tvåtrådigt ullgarn. Här har jag valt att använda Garnstudios Alpaca. Virknål nr 5,5. Sjalen blir stor och härlig att svepa in sig i - en riktig babuschka - sjal!


Den här sjalen fick min vackra syster Charlotte.

Hoppas ni alla har en fin start på veckan. / Louise

Vårig tröja !


Våren har kommit till uppsala och igår var det hela 18 grader ! Härligt, härligt. Vi passade på att fotografera lite nya yllotyll modeller till bloggen ute på stan i vårsolen.

Den här tröjan är så ny så den inte finns på yllotylls hemsida ännu men mönstret är klart och har nr 2092 "formad tröja med fickor". Den är stickad i det nya garnet Creative Linen (50 bomull & 50 lin) från Rowan och är en härligt skön vår och sommartröja.

Fin vidare halsringning, formad i sidorna så den får en lätt a-linje karaktär, de rätstickade kanterna stickas i ett samt fin raglanskärning. Ärmen är rak och kan enkelt förlängas till hellång om man önskar det. Fickorna och de broderade blommorna görs efteråt och kan enkelt uteslutas om man vill ha en enklare tröja men jag tycker personligen att det är just de detaljerna som gör den så fin.

Tröjan stickas med nr 5 så den är inte så kompakt men inte heller gles, så där lagom helt enkelt. Åtgången är endast i S & M 3+1hg och i L & XL 4+1hg och i XXL & XXXL 5+1hg alltså en garnkostnad från 396:-

Creative Linen finns i många fina nyanser, se färgkarta här, så det finns många fina färgkombinationer att välja bland. Vår tröja är stickad i 621 natural med kanter i 625 teal.

Tips! Är du klubbmedlem hos yllotyll så har du 10% rabatt på Creative Linen mars månad ut.

/frida

Kidsilk volanggarn

Äntligen ett volanggarn i naturmaterial !

Rowan har tagit fram ett "limited editon" garn där 1st härva räcker till en sådan här mjuk och fluffig volanggsjal.

Själva garnet (om man nu kan kalla den 10m långa remsa som härvan innehåller för garn...) är som en nätstickad tub maskinstickat i kid silk haze.
Samma lyxiga materialblandning med 70% super kidmohair & 30% silke och samma ljuvligt mjuka och skira känsla som kid silk haze.
Även färgerna är utvalda från färgskalan i kid silk haze, både de starka knalliga färgerna Jelly & Candy Girl, de mjuka nyanserna Trance & Dewberry och de klassiska Cream & Smoke.

På insidan av banderollen finns mönster på engelska på virkad eller stickad sjal men på rowans hemsida finns även video klipp på hur man gör (man måste bli medlem men det är gratis).

Stina stickade vår sjal i butiken i fredags och det tog ca 1 timme !

Skön sticksöndag till er alla !

Sköna tröjan


Det är alltid roligt att få se hur våra kunders plagg ser ut när de är färdigstickade speciellt när de är stickade i andra färger.

Den snygga tröjan på bilden bor i Älvsbyn och är stickad i Kid silk nr02 svart med ränder i Silkgarden Sock nr301 efter mönster nr1126 "randig oversized tröja".
Det blev onekligen effektfullt med den svarta som bottenfärg, ränderna i Silkgarden Sock framträder mer distinkt jämfört med i vår tröja som är stickad i mörkgrön kid silk.

Har under veckan jobbat i yllotylls tröja i samma modell och den är så lagom varm så här års. Dessutom lätt och smidig att ha på sig, kanske får ta och sticka mig en egen sådan. Man blir iaf väldigt inspirerad när man får se plaggen i andra fina färgkombinationer som sagt.

/frida

Flerfärgsstickning med lyfta maskor


Sedan den trevliga boken "Sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor" av Madelaine Jansson & Lotta Bengtson kom ut tidigare i vintras har den gamla tekniken med flerfärgsstickning i lyfta maskor fått ett uppsving.

Själv har jag länge tyckt om denna stickteknik som är lätt beroende framkallande. Sedan många år tillbaka har vi haft en kofta med denna teknik som vi för ett par år sedan lyfte fram igen och har uppstickad i butiken i både lingarn och ullgarn. Just den koftan började jag sticka på i början på hösten med 1tr Rauma Finull och 1tr Noro Silkgarden Sock men jag fick en annan masktäthet och därav blev den halvfärdiga koftan liggandes i väntan på att jag ska orka räkna om måtten.

Påbörjade istället en barntröja i Visjö och sedan blev det ett par muddar/halvvantar till Syfestivalen. Barntröjan är stickad i ljusgrå & karamell medan halvvantarna är stickade i grå & karamell. (bilden ovan)

Nu är jag halvvägs på ytterligare en barntröja ev slipover och även den stickar jag i Visjö.
Där testade jag att vända på färgerna efter halva stycket som också gav en trevlig effekt.
Denna stickas i naturvit med karamell som mönsterfärg.

Vi har boken till försäljning och den kostar 220:-

Kan varmt rekommendera denna stickteknik.
Provar du tekniken till ett befintligt mönster som inte bygger på lyfta maskor så kontrollera stickfastheten noga. Tekniken drar ihop sig en hel del på bredden men det kan justeras med att sticka med större stickor än vad garnet/mönstret anger.

/annelie

Tips! Ny mössa till våren? Fridas basker stickad i Vidal Alpaca är också stickad med lyfta maskor tekniken.


Vårnyheterna kommer in i butiken i snabbare takt än vad vi hinner med att uppdatera =)

i förra veckan fick vi lerverans från Manos med nya våriga färger i bomull & alpaca garnet Manos Serena, på bilden till vä syns de 4 mer enfärgade men det kom oxå nya mer melerade se alla på färgkartan.

Även 2nya färgstarka nyanser i Manos Lace.
Garnerna från Manos är handfärgade av kvinnokooperativ och Fair Triad certifierade.

Nyuppstickad liten baby kofta i Manos Serena i färgen Deep Sea 7325.
Mönstret heter "nr 1267 Kofta med ytmönster och slätstickat ok" och finns i stl 3mån upp till 7-8år och åtgången är 2-5st 50gr härvor.

Tidigare i år stickade vi upp en ny sjal i Manos Lace, trekantssjal med enklare hålmönster och en separat spetskant som sys på efteråt runt om hela.
2st härvor har gått åt och då blir sjalen väldigt stor. Vi har stickat vår sjal i färgen Nixie 9622. Mönstret har nr 1057.

Fler bilder på båda dessa plagg kan ses på vår hemsida.

/frida

Nytt från Debbie Bliss!

Nyligen fick vi till butiken vårens garn och katalognyheter från Debbie Bliss och idag har jag uppdaterat hemsidan med färgkartor och design.

Rialto Lace är ett tunnt tvinnat garn med 390m/50gr nystan i 100% merino ull.
Finns i både milda och starka kulörer och kostar 63:-/nystan.

Tillhörande mönsterkatalog med svenska mönster.

Mina favoriter är den söta bolerokoftan med spetsmönster och knoppar "Bobble edge shrug" & den vackra rektangulära sjalen med olika spetsmönster "Frill edge stole". Åtgången är bara 3nystan till vardera = garnkostnad 189:-/st


Nya fina vårfärger i garnet Amalfi och ny mönsterkatalog " The Village" , "Fan Jacket" tycker jag är väldigt fin och kanske är ett mer rimligt projekt för min del än spetshistorierna i Lace garnet (är ju inte mycket för långtidsprojekt...).
Svenska översättningar finns separat att köpa till alla modeller i båda katalogerna.

Igår så kom vårens nyheter från Rowan till butiken, har varit ledig så jag har inte sett det själv men det är 2nya garner, Creative Linen & Summerspun + Stora Magasinet + någon mer mönsterkatalog. Ska spana in allt imorrn och fota i helgen så det kommer ut på hemsidan inom kort!

/frida