Virkade grytlappar

Inflyttningspresent till kompisen blev självklart virkade grytlappar som hon lite fint tipsat om att hon önskade =)
De två randiga är virkade i det grövre bomullsgarnet Paris från Garnstudio. Lagom tjockt, finns i många fina färger och är prisvärt (25:-/50gr).

Dessa är virkade med halvstolpar och virknål nr 4. De är ganska så rejäla väger ca 60gr/st och upplagt 36m. Jag avslutade med 1v fm och sedan 1v kräftgång runt om. Färgerna som jag använt är naturvit nr 17 som bas och ränder i beige nr 26, ljusblå nr 29 och petrolblå nr 48.

Sedan blev de 2 våffelvirkade grytlappar också av bara farten. Jag testade att virka med garnet Cotton Linen Stripes och blev glatt överraskad. Garnet var lätt att virka med, delade sig inte, och meleringen i garnet gav fint liv samt gör den lite mer smutstålig. Blandningen bomull/lin gör dem också lite stadigare vilket är trevligt, tror att man lika gärna kan ha dem till grytunderlägg om man vill.
Jag utgick från Maria H.s mönster på våffelvirkade grytlappar nr 745 men ändrade kanten till vanlig picot på den ena och 2v fasta maskor på den andra. 3nystan behövs till 2st grytlappar och jag har virkat i den benvita färgen nr 102.
Känner mig sugen att prova någon av de andra färgerna för att se hur det blir för jag gillade verkligen garnet, återkommer med bild isf. /frida

Fler söta hjärtekatter

Jag blev omedelbart förtjust i de fina små hjärtekatterna och har nu
virkat två stycken.
Den första katten skulle bli en present och eftersom jag ville ha den lite större virkade jag den i Paris med
virknål nr 4, men följde mönstret i övrigt. (katten till höger)

Den andra katten virkade jag i Muskat med virknål 3,5 och den är nu på väg till hjärtekattens
insamling. Förhoppningsvis får hon snart ett nytt hem. /Maria A.
















Katterna Päron & Hallon här till höger är virkade i Muskat av Maria H. och var på besök hos YlloTyll innan de skickades iväg till insamlingen.

Se tidigare inlägg och länk till hjärtekattens blogg här

Hösten är här !
















eller ja, iaf höstens färger i Zauberball & Crazy Zauberball från Schoppel Wolle.
Vi har fått 10 bollar av varje färg som ett smakprov sedan kommer de in i början av hösten igen.

Jag fastnade för den glada färgen som heter Papegoja nr 1701 i Crazy Zauberball medan Maria föll för de två mer dämpade färgerna i Zauberball nr 2137 & 2135.
Se färgkartor på vår hemsida här




Till hösten kommer även en ny variant från Schoppel Wolle. Där har man maskinstickat upp sockor, färgat dem i ett flammönster, repat upp och nystat till bollar. Galet! Det kommer komma i 3 färgställningar med naturvit botten. /frida & maria

Sjal i en av vårens nya linfärger.


När vårens nya linfärger kom fastnade jag särskilt för den mörkt blågröna färgen (nr 49). Jag kände genast att jag ville sticka något i det garnet.
Jag bestämde mig ganska snart för att sticka en sjal, dels för att man kan använda den ofta och i olika sammanhang, och dels för att det är en bra accessoar att pigga upp sin outfit med.
En sjal i lin passar dessutom extra bra på sommaren när det är varmt.

Jag valde modell nr 850 eftersom jag tyckte en enkel men vacker modell skulle passa färgen.
Modellen är lätt att sticka, det är egentligen bara en rätstickad trekantssjal med en påvirkad kant bestående av fastmaskor och luftmaskor. Så här blev resultatet./Stina

Sjalen stickas på nr 6 och 2hg behövs = garnkostnad 260:- eller 320:- för handfärgat

Spetskofta

Sedan en tid har spetskoftan varit färdig och den har blivit riktigt omtyckt av kunderna i butiken. Kul att en sådan gammal modell kan få nytt liv och fortfarande kännas aktuell.
Mönstret har nr A39 och heter Spetsskofta, YlloTyll retro 1995. En klassisk spetskofta som är fin både till byxor och klänning.

Vi har stickat koftan i bomullsgarnet Safran från Garnstudio men det finns andra garner man också kan sticka i om man tex vill ha ull. På bild stickad i naturvit nr 18 i stl 2-3år.
Koftan finn i stl 1år upp till dam stl XL.
Mer info och färgkartor hittar du på vår hemsida här

Koftan passade bäst på Marias största flicka Noomi, lillasyster Nora skulle nog haft en storlek mindre men var så söt på bilderna att dom fick komma med oxå =).
/frida



Nya färger Manos Lace !

Under veckan fick vi en ny leverans från Manos del Uruguay med bla nya fina färger i kvalitén Lace.
På bilden syns 3 av färgerna som kom; Ella nr 7258 en vacker intensiv kungsblå, Luna nr 6422 en fin kallare röd och en härlig skogsgrön Gelsey nr 6918. Garnet är handfärgat och alla färgerna skiftar vackert ton i ton. Se uppdaterad färgkarta på vår hemsida här

Lace kvalitén är 2tr men tunn som en 1tr och väldigt mjuk, perfekt till sjalar av alla slag.
2st behövs till en trekantssjal.

Själv är jag egentligen sugen på att sticka i alla de tre färgerna på bilden den blå är otroligt fin för att vara blå (är annars ingen blå person) men det lutar nog mot den gröna. En lövsjal kanske...?

Sjalen i Manos Serena är för övrigt klar och det blev tillhörande muddar också. 3st härvor räckte och det blev fint. Sjal & muddar finns i butiken och mönstret är klart. Bilder kommer på bloggen och hemsidan så fort vi hinner fota.
/frida

Randiga barntröjor

I helgen skyltade vi om med randiga barntröjor stickade efter "pippi"tröjan mönstret. Istället för knyttampar har vi virkat en knapphålsögla.

Mönstret heter 1206 Randig barntröja och finns i stl från 3 månader upp till 7år. Vi har stickat våra tröjor i bomullsgarnet Jasmine som finns i många glada färger. Vi hade problem att välja vilken färgkombination vi skulle sticka upp i just för att det finns så många fina färger som passar tillsammans därför blev det 4st...

Nora har på sig en i ceris och orange och de som hänger i skylten är randade i turkos/brun, smutsgul/olivgrön och röd/rosa.

1nystan av varje färg behövs till den minsta stl 3månader och tex 2nystan av varje färg till stl 1år. Jasmine kostar 30:-/nystan.

Man kan också sticka tröjorna i Regnbågens ekologiska bomull, bomullsgarnet Mandarin Petit eller babyull garnet Lanett.
Se mer info om åtgång, storlekar och färgkartor på vår hemsida här. /frida

Volanger & Volanger

Just nu färdigställer vi mönster på kofta, trekantssjal och muddar inspirerade med volanger.
Alla 3 plaggen är stickade i Garnstudios mjuka och lyxiga Baby Alpaca Silk som vi just nu (maj ut) har 30% rea på.
Än så länge är bara mönstret till muddarna klara, nr 2076 Volang muddar. Dessa stickas på stickor nr 3 med en virkad udd runt varje volang som ev kan göras i en kontrastfärg. Åtgången är 2nystan till ett par enfärgade muddar på bild är muddarna stickad i färgen Puder nr1306.

Kofta och trekantssjal ska korrekturläsas mm. Ibland ser man när ett plagg är färdigt att man vill göra förbättringar som tex på sjalen där man kan se att det varit snyggt om omslagsökningarna även gjorts på volangerna. Det kommer vi justera på mönstret och så blir det till att sticka upp en till =) Mer info och fler bilder kommer på sjalen och koftan när det är klart. / ylwa & frida

Snabbstickad sommar tröja

Den här tröjan är lika enkel och snabbstickad som en trekantssjal och passar bra till sommaren med sin korta ärm.
Stickad i rätstickning på grova stickor nr 7 med lite ökning i sidorna för holkärm.
2 nästan likadana stycket som man syr ihop, lättare kan det nästan inte bli.


Däremot är jag i valet och kvalet vilken avslutande kant jag vill ha runt halsringningen...
jag har provat med vanliga fasta maskor, picot kant och kräftgång. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt vad det blir men alla tre valmöjligheterna finns på mönstret, eller varför inte hitta på en egen...

Snygg är den hursomhelst att ha över både långärmat och över ett linne. Den är inspirerad av vår rätstickade tröja nr 2043 som är en omtyckt modell sedan ett par år tillbaka. Denna har vi kortat av något, ändrat halsringningen samt lagt till holkärm istället för lång ärm.

Tröjan är stickad i YlloTylls Grovlin och 3hg går åt i stl S & M (stl M på bild), 4hg behövs till stl L & XL och 5hg till XXL. Mönstret heter 1212 Snabbstickad tröja med holkärm.
Färgen som vi stickat i är den nya fina mörkt khakibruna nr 46. Se alla färger i YlloTylls Grovlin här Fler bilder och mer info om plagget läggs ut på yllotylls hemsida inom kort.

/frida

2 nya snoddar/kragar


Här är de senaste 2 snoddarna som vi stickat/virkat.

Den mossgröna är stickad med 1tr Giotto (färg moss) och 1tr Cotton Viscose (färg nr11 mintgrön) efter samma beskrivning nr 1207 som vi stickat upp en snodd i tidigare (då i garnerna Noro Taiyo och Cotton Viscose).
Här har vi har tagit lite större stickor, nr 15 och lite färre maskor.
Giotto garnet ger fin lyster och liv då det är melerat och Cotton Viscose ger snodden en skön tyngd.
1hg Giotto och 2nystan Cotton Viscose behövs och det finns riktigt många fina färgkombinationer.

Sedan har vi gjort en virkad variant också, mönster nr 1202, som är rolig att virka, riktigt fin och inte lika stor som många av de andra snoddarna. Denna är virkad randig runt runt med växelvis stolpar, fasta maskor och bubblor. Vi har använt det egyptiska bomullsgarnet Safran randat med Cotton Viscose som tillsammans ger en fin blandning av matt och blankt.
Färgerna vi har virkat med i Safran är korall nr13 (2nystan), naturvit nr 18 (1nystan), mild orange nr28 (1nystan) och ljusrosa nr1 (1nystan) och i Cotton Viscse har vi använt färgerna nr03 gammelrosa (1nystan) och nr17 ljubeige (1nystan).
Även här finns det väldigt många fina färger att kombinera ihop och få sin unika snodd. En kund igår valde istället en kallare ton med lila och blå nyanser tillsammans med lite vitt, kommer bli väldigt snyggt det också.

Se fler bilder på snoddarna på vår hemsida här
/Frida

REA

Under Maj månad har vi 30% REA på garnstudios alla (22st) ullkvalitéer, läs mer här.

Det nyinkomna garnet Lace i 70% baby alpaca & 30% mulberrysilke introduceras med 30% rabatt.
Ord pris 112:-/hg & nu 78:-/hg.
1hg innehåller hela 800m så du får ut en stor sjal på en härva !

Vi får nya leveranser med påfyllning kontinuerligt varje vecka med reservation för att vissa färger i olika kvalitéer kan ta slut hos grossisten/Garnstudio.

Vi skickar även rea garner per post men då tillkommer porto efter vikt.
/frida

Hjärtekatten

I veckan som gått har vi haft 4st söta katter i butiken varav 3st är på tillfälligt besök (de ska snart vidare till göteborg).
Vi fick låna dem av Eva-Lotta

"Hjärtekatten är ett välgörenhetsprojekt med ambitionen att få ihop så många handvirkade Hjärtekatter som möjligt för att skänka till hjärtavdelningen vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg."
Läs mer på Hjärtekattens blogg här där du även hittar mönstret.

YlloTyll lämnar 25% rabatt på bomullsgarnet Muskat vid köp av garn till Hjärtekatten (även nätbeställning).
2nystan behövs till kroppen och 1nystan till tassar och nos + rester av rött och svart.

/frida