Klassiker 2

Dessa plagg har blivit klassiker på lite senare år.

Den randiga barntröjan (modell nr 803) är stickad i det mjuka ullgarnet Visjö från östergötlands ullspinneri. Väldigt rolig att sticka och går relativt snabbt på stickor nr 3½. finns i stl 1-10år.
Vi har randat färgerna karamell och vitgrå.

Vi har flera olika barnmössor med motiv, här på bild har Ludvig på sig en med brandbilar, stickad i Regnbågens handfärgade Ekologiska bomull. /frida

Klassiker

Pippi/fiskartröja & bärmössa är klassiker som följt med oss sen starten. Här har min nya lilla syssling Lukas fått agera modell.
Pippi tröjan är stickad i Regnbågens ekologiska handfärgade bomull och finns från stl 3mån och upp till 7år. Vi har även mönster till vuxen.

Regnbågens ekologiska bomull har hög kvalité och kan tvättas i 60 grader. Kommentarer vi hör från våra kunder om detta garn är att plagget är lika fint fast det använts av flera syskon och tvättats ett otaliga ggr. Den ekologiska bomullen importeras från ett mindre företag i Peru som var en av de första med ekologiska bomullsgarner. Garnet handfärgas sedan av Regnbågens Textilverkstad i Falun som har hållit på med sin verksamhet sen början av 80-talet.
Läs mer om Regnbågen på deras hemsida här.

Blåbärsmössan är på bilden stickad i Mandarin Petit men regnbågens ekologiska bomull passar lika bra. /frida

Färgsprakande sjal

Färgsprakande sjal i virkade cirklar.

Vi har använt 6 olika färger i det melerade garnet fabel (1nystan av varje färg). Garnkostnad 198:-
En kund i butiken valde istället kureyon sock som säkert också blir väldigt fint.



Virka randigt


Typiskt att jag hann virka 5 krukor och 1 sittdyna innan Eva-Lotta kom med det här länktipset.

Där finns tydliga och bra instruktioner med bilder hur man slipper "hoppande" ränder vid färgbyte när man virkar randigt.







Jag har virkat krukorna i paris med virknål nr 4. Lägg upp ett antal lm som passar krukans mått nedtill (börja ngn cm upp så det inte blir blött när du vattnar). Jag valde att virka fm med nedtag i båda maskbågarna. Öka maskor vartefter för att få krukans form, mät dig fram runt krukan. Jag avslutade med en enkel picot kant. /frida

Obs! Just nu har vi 30% rabatt tom 31/7 -10 på garnstudios sommargarner tex Paris

Inom kort får YlloTyll hem ergonomiska virknålar från Clover som många efterfrågat.